Van Eerd Groep introduceert ProSoil

Voor baanvlakken met meer draagvermogen en een langere levensduur

Van Eerd is gespecialiseerd in het optimaliseren van baanvlakken. Als specialist zijn wij uitsluitend op zoek naar de beste innovatieve en baanbrekende oplossingen. De nieuwste oplossing heet ProSoil; een unieke methode die zorgt voor meer stabiliteit, meer flexibiliteit, een verminderde waterdoorlatendheid en een lagere CO2-uitstoot tijdens de werkzaamheden.

ProSoil wordt gerealiseerd door het toevoegen van een duurzaam bindmiddel dat bestaande grondlagen in elk opzicht verbetert. Afhankelijk van het recept wat wordt bepaald in een vooronderzoek wordt gebruik gemaakt van de volgende productcodes: GEOSTAB 9511, GEOSTAB 9521, GEOSTAB 9531, SOILSTAB 9131, SOILSTAB 9141

ProSoil garandeert:

  • Een duidelijke verbetering van de grondmechanische eigenschappen.
  • Gestabiliseerde bodemlagen met een hogere stijfheid, een hogere elasticiteit en daarmee een hogere belastbaarheid.
  • Een lagere waterdoorlatendheid waarmee verzwakking van de ondergrond door capillair waterspoorvorming wordt voorkomen.

Kortom, duurzame baanvlakken met meer draagvermogen. Het resultaat: een langere levensduur van de bovenliggende constructies en onder de streep een lagere investering voor de langere termijn.

De praktische voordelen van ProSoil

  • Minder of geen ontgraving.
  • Weinig of geen afvoer van bestaande grondsoorten.
  • Minder CO2-uitstoot en geen aanvoer van nieuwe steenslag.
  • Minder overlast voor de omgeving (veiligheid omgeving).

Wilt u meer weten?

Onze experts vertellen u graag in detail over de mogelijkheden van ProSoil.

Dit zijn de cijfers van onze pilot in Leeuwarden

Tijdens de werkzaamheden in Leeuwarden behaalden we met ProSoil naast de verminderde uitstoot van CO2 en een verhoogde veiligheid voor de omgeving

Hier tegenover staat slechts de aanvoer van 168 ton bindmiddelen

Meer weten over ProSoil?

Wij voeren graag een gedegen geotechnisch vooronderzoek voor u uit. Projectspecifieke verbeteringen maken we op die manier voor u inzichtelijk. U weet dan meteen welke verbetering op uw situatie van toepassing is, wat de verwachte toename van draagkracht is en in welk tijdsbestek deze optreedt.