Lekker op de rails bij Van Eerd

De van Eerd Groep bestaat uit diverse bedrijven die werkzaam zijn in de grond- weg en waterbouw sector. De organisatie bestaat uit zo’n 30 medewerkers die zich bezighouden met het vernieuwen van wegen en sporen. Het aanbieden van het complete pakket maakt ons sterk. Inmeten, ontwerpen, realiseren, leverantie en inname van materialen en het opstellen van de revisie maakt de van Eerd Groep een partner die opdrachtgevers geheel ontzorgt. Wij werken met modern materieel en de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van machinebesturing.

Afwisselend werk
Jeroen Tholen (28, Knegsel): Ik werk al weer 8 jaar bij Van Eerd. Als machinist, maar het meest op de loader. Je bent hier eigenlijk alles. Dat moet ook wel want we zijn heel veelzijdig. De ene week zit je op de loader, de andere op de vrachtwagen. En we hebben veel korte projecten, dat is leuk want ‘gasgeven is echt ons ding’.

Groot resultaat
In een korte tijd zie je veel resultaat van je werk. Bijvoorbeeld in het weekend aan het spoor; op vrijdagavond begint het treintje (fi guurlijk) te lopen; spoor uitnemen, uitgraven, nieuwe stenen er in en dan het nieuwe spoor erop leggen. Als we op zaterdag klaar zijn, is er veel gebeurd; Dan kan er weer een trein over en is het spoor helemaal nieuw. Zo snel gaat het nooit in de wegenbouw. Aan het spoor wel. Het moet klaar en het geeft een kik als dat weer gelukt is.

De lijntjes zijn hier kort, we zijn een klein bedrijf en het voelt als één grote familie.

 

Niet lullen maar poetsen
Jurgen van de Boomen (33, Reusel), chauffeur/machinist op kraan en loader: ‘We hebben hier een clubke dat allemaal met de neus de goeie kant op staat. We hebben een mentaliteit van niet lullen maar poetsen en we staan vierkant achter ons werk. Wij werken door heel Nederland, België en een stukje van Duitsland. Die klanten huren ons in omdat ze op ons team kunnen rekenen. We werken met de nieuwste technieken en moderne machines, wat zorgt voor snelheid en hoge kwaliteit.’

Familiegevoel
Waarom mensen hier moeten komen werken? Het is een hecht clubje, ik vind het echt gezellig met mijn collega’s. Dat moet ook wel want we werken veel samen, doordeweeks en soms in het weekend. Dan moet je elkaar goed kunnen velen. De lijntjes zijn hier kort, we zijn een klein bedrijf en het voelt als één grote familie. Vorige week is een nieuwe jongen begonnen en die doet echt niet onder voor ons. Hij wil graag werken en hij hoort er al helemaal bij.

Werk – privé balans: wij ‘moeten’ niks
Ze hebben nog nooit tegen mij gezegd dat ik ‘moet’ werken in het weekend of wat dan ook. Ik was in het begin bang om veel te moeten werken. Maar dat valt echt mee. Hier ‘moet’ niks, alles is in overleg. Als het wat rustiger is door de weeks, dan ga je ook gewoon op tijd naar huis. Werk en privé moeten in balans zijn. Er wordt goed voor ons gezorgd en andersom werkt dat hetzelfde. Als het rustig is, zijn we in de werkplaats aan het sleutelen of we werken rond de deur. Het werk verveelt nooit, we zijn trots op ons bedrijf en we werken met het mooiste materieel. Dat is wat waard.’